Žemlovka s jablkami a tvarohom

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Celozrnné pečivo nakrájame na menšie kúsky a žĺtky oddelíme od bielkov. Mlieko zmiešame s 20 g práškového cukru, ½ ČL škorice a 2 žĺtkami. Kúsky pečiva (použijeme polovicu z celkového množstva) namáčame do mlieka a ukladáme ich natesno vedľa seba do vymastenej formy (rozmer 20x20cm). Následne do tvarohu prisypeme hrozienka, osladíme medom a dôkladne premiešame. Tvarohovú zmes natrieme na pečivo v pekáčiku. Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké plátky (alebo nastrúhame nahrubo) a zmiešame ich so škoricou. Jablká navrstvíme na tvaroh. Na záver na jablkovú vrstvu naukladáme natesno zvyšné pečivo namočené v mlieku. Žemlovku pečieme 25 minút pri teplote 170°C. Bielky vyšľaháme so zvyšnými 20 g práškového cukru a štipkou soli na tuhý sneh. Sneh natrieme na upečenú žemlovku a ešte zapečieme na 5-10 minút, kým sneh nezozlátne. Pred podávaním žemlovku necháme vychladnúť aby sa nerozpadala.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, celú žemlovku rozkrájame na 6 častí

Kalórie: 329

Bielkoviny: 14 g

Sacharidy: 56 g

Tuky: 5 g

Zdielať