Recepty
Bezmäsité
Bezmäsité
Hubový quiche so špenátom
Suroviny
- cesto na pizzu (1 ks)
- ricotta (500 g)
- špenát (1)
- vajcia (1 ks)
- kurkuma (2 PL)
- šampión (10 ks)
- soľ (1 štipka)
- mleté čierne korenie (1 štipka)
- olivový olej (1 PL)
Postup prípravy
Cesto dajte do repkovým olejom vytretej formy, spodok napichajte vidličkou, nech sa pri pečení nezdvihne. Ricottu v miske vymiešajte s vajíčkom, soľou a koreninami, vmiešajte špenát. Šampiňóny nakrájajte priečne tak, aby tvorili kolieska, ale v podstate si ich nakrájajte ako sa vám páči. Ricottu vtlačte do cesta a na vrch poukladajte huby. Pečte cca 15-2
minút na cca 200 °C. Po upečení pokvapkajte olivovým olejom.
TIP: Cesto na pizzu si môžete pripraviť aj sami. Potrebujete: 200g hladkej múky na pizzu, 1 vajíčko (nemusí byť), kvások a soľ. S vodou zarobíte hladké cesto a necháte vykysnúť. Rozvaľkáte do tortovej alebo koláčovej formy.