Bezmäsité

Strapačky

Náročnosť stredná
4 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Zemiaky 500 g
  • Polohrubá múka 200 g
  • Vajíčka 1 ks
  • Soľ podľa chuti
  • Slanina 150 g
  • Kyslá kapusta 300 g
  • Cibuľa 1 ks
  • Repkový olej/masť 3 PL
  • Pažítka

Postup prípravy

Slaninu nakrájame na menšie kocky a na 1 PL oleja/masti ju osmažíme do chrumkava a zatiaľ odložíme bokom. Do výpeku pridáme aj zvyšný olej/masť a dosklovita na ňom osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme aj kyslú kapustu nakrájanú na menšie kúsky a na cibuľke ju podusíme cca 20 minút do zmäknutia – priebežne ju podlievame vodou/šťavou z kapusty.

 

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim vajce, soľ, múku a všetko spolu poriadne premiešame – cesto by malo byť polotuhé, podľa potreby môžeme pridať trochu viac múky. Pomocou haluškovača tvoríme halušky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode až kým nevyplávajú na hladinu. Halušky premiešame s dusenou kapustou, opečenou slaninkou a môžeme podávať. Strapačky môžeme dozdobiť čerstvou pažítkou. 

Nutričné informácie

na 1 porciu

Kalórie: 506

Bielkoviny: 16 g
Sacharidy: 64 g

Tuky: 22 g

Aktuálny leták Budúci leták