Bezmäsité

Chrumkavý karfiol v sladkej chilli omáčke

Náročnosť nízka
4 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Karfiol cca 500 g
  • Mlieko 150 ml
  • Panko strúhanka 100 g
  • Hladká múka 80 g
  • Olivový olej 1 PL
  • Sladká paprika 1 ČL
  • Cesnak sušený 1 ČL
  • Soľ 1 ČL
  • Čierne korenie 1/4 ČL
  • Sladká chilli omáčka 80 ml
  • Javorový sirup 20 ml
  • Limetková šťava z 1/2 limetky
  • Sezam 1 PL
  • Jarná cibuľka 2 ks

Postup prípravy

Múku premiešame so soľou, mletou paprikou, sušeným cesnakom a mletým čiernym korením. Prilejeme mlieko a všetko spolu premiešame, malo by nám vzniknúť hladké a tekuté cestíčko. Karfiol rozkrájame na menšie ružičky, ktoré obaľujeme v cestíčku a následne v panko strúhanke. Karfiol ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka ho pokvapkáme olejom a pečieme ho v rúre rozohriatej na 200 °C dochrumkava, približne 30 minút.

Medzitým sladkú chilli omáčku premiešame s javorovým sirupom a limetkovou šťavou, sezam nasucho opečieme na panvici a jarnú cibuľku nasekáme nadrobno. Upečený karfiol premiešame s pripravenou omáčkou, posypeme ho sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a môžeme podávať. Ku karfiolu môžeme podávať aj zeleninový šalát, pečené zemiaky či inú prílohu podľa chuti.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3

Kalórie: 357

Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 66 g

Tuky: 6 g

 

Aktuálny leták Budúci leták