Recepty
BezmäsitéChrumkavý karfiol v sladkej chilli omáčke
Suroviny
- Karfiol cca 500 g
- Mlieko 150 ml
- Panko strúhanka 100 g
- Hladká múka 80 g
- Olivový olej 1 PL
- Sladká paprika 1 ČL
- Cesnak sušený 1 ČL
- Soľ 1 ČL
- Čierne korenie 1/4 ČL
- Sladká chilli omáčka 80 ml
- Javorový sirup 20 ml
- Limetková šťava z 1/2 limetky
- Sezam 1 PL
- Jarná cibuľka 2 ks
Postup prípravy
Múku premiešame so soľou, mletou paprikou, sušeným cesnakom a mletým čiernym korením. Prilejeme mlieko a všetko spolu premiešame, malo by nám vzniknúť hladké a tekuté cestíčko. Karfiol rozkrájame na menšie ružičky, ktoré obaľujeme v cestíčku a následne v panko strúhanke. Karfiol ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka ho pokvapkáme olejom a pečieme ho v rúre rozohriatej na 200 °C dochrumkava, približne 30 minút.
Medzitým sladkú chilli omáčku premiešame s javorovým sirupom a limetkovou šťavou, sezam nasucho opečieme na panvici a jarnú cibuľku nasekáme nadrobno. Upečený karfiol premiešame s pripravenou omáčkou, posypeme ho sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a môžeme podávať. Ku karfiolu môžeme podávať aj zeleninový šalát, pečené zemiaky či inú prílohu podľa chuti.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 357
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 6 g