Recepty
Bezmäsité
Bezmäsité
Nové zemiaky so špargľou a bylinkovým dipom
Suroviny
- Zemiaky 800 g nové
- Špargľa 200 g
- Syr feta 50 g
- Olivový olej 30 ml
- Sladká paprika 1
- Čierne korenie 1/2 ČL
- Soľ
- Na dip:
- Kyslá smotana 120 g
- Čerstvý kôpor hrsť
- Pažítka hrsť
Postup prípravy
Nové zemiaky očistíme (netreba ich šúpať) a nakrájame na kocky. Zemiaky premiešame s olivovým olejom, mletou paprikou, soľou, korením a preložíme ich do pekáča. Pečieme ich 30 minút pri teplote 200 °C. Následne do pekáča pridáme aj zelenú špargľu (drevnaté konce zrežeme), premiešame a posypeme rozdrobenou fetou. Zemiaky ešte zapečieme pri rovnakej teplote 10 minút. Medzitým kyslú smotanu vymiešame so soľou a nadrobno nasekanými bylinkami. Zemiaky so špargľou a fetou podávame s dipom z kyslej smotany.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 433
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 52 g
Tuky: 21 g