Bezmäsité

Nové zemiaky so špargľou a bylinkovým dipom

Náročnosť nízka
3 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Zemiaky 800 g nové
  • Špargľa 200 g
  • Syr feta 50 g
  • Olivový olej 30 ml
  • Sladká paprika 1
  • Čierne korenie 1/2 ČL
  • Soľ
  • Na dip:
  • Kyslá smotana 120 g
  • Čerstvý kôpor hrsť
  • Pažítka hrsť

Postup prípravy

Nové zemiaky očistíme (netreba ich šúpať) a nakrájame na kocky. Zemiaky premiešame s olivovým olejom, mletou paprikou, soľou, korením a preložíme ich do pekáča. Pečieme ich 30 minút pri teplote 200 °C. Následne do pekáča pridáme aj zelenú špargľu (drevnaté konce zrežeme), premiešame a posypeme rozdrobenou fetou. Zemiaky ešte zapečieme pri rovnakej teplote 10 minút. Medzitým kyslú smotanu vymiešame so soľou a nadrobno nasekanými bylinkami. Zemiaky so špargľou a fetou podávame s dipom z kyslej smotany. 

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 433
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 52 g
Tuky: 21 g

Aktuálny leták Budúci leták