Vegetariánsky pastiersky koláč

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr si pripravíme zemiakovú kašu – zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Následne ich scedíme, prilejeme k nim teplé mlieko, pridáme maslo a všetko rozmačkáme pučidlom na zemiaky na hladkú kašu.

Šosovicu povaríme domäkka (cca 20 minút) a medzitým v hlbšej panvici orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku dosklovita. Pridáme k nej pretlačený cesnak, údenú papriku, paradajkový pretlak, tymian a všetko necháme krátko rozvoňať. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na menšie kúsky a necháme ich pustiť vodu. Do panvice ďalej pridáme mrazenú zeleninu, červené víno, vodu, sójovú omáčku a všetko povaríme, kým zelenina nezmäkne. Do tejto zmesi na záver pridáme uvarenú a scedenú šošovicu a soľ podľa chuti. Do menšej zapekacej misky preložíme šošovicovú zmes a navrch navrstvíme zemiakovú kašu, ktorú môžeme ozdobiť ťahmi vidličky. Pastiersky koláč zapekáme 20 minút pri teplote 180 stupňov a pred krájaním ho necháme aspoň čiastočne vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 4

Kalórie: 455
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 65 g
Tuky: 13 g

Zdielať