Vege chilli
Bezmäsité-
4
porcie -
20
minút -
ľahká
obtiažnosť

Suroviny:
- Batáty si ideálne v hrnci vopred uvaríme, ale môžeme pracovať aj so surovími.
- Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na kocky. Zvlášť nasekáme aj cibuľu, cesnak a chilli.
- Na oleji opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme papriku (a batáty, ak sme použili surové) a sprudka opekáme dozlatista.
- Potom pridáme konzervované rajčiny, scedenú fazuľu a nadrobno nasekané chilli papričky.
- Ochutíme mletým čiernym korením, sladkou paprikou, rascou a oreganom. Napokon pridáme aj nasekanú tmavú čokoládu alebo kvalitné kakao.
- Všetko spolu pomaly dusíme približne pol hodinu, až kým sa prepoja chute a zelenina zmäkne.
- Podávame s ryžou alebo tacos. Na tanieri dochutíme kyslou smotanou, prípadne aj guacamole či koriandrom.