Vegánske lasagne

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Najskôr si pripravíme kešu krém – kešu orechy namočíme na noc do vody izbovej teploty. Orechy zmäknú, budú sa nám ľahšie mixovať a krém bude bez hrudiek. Ak orechy zabudneme namočiť vopred, zalejeme ich tesne pred prípravou vriacou vodou a necháme ich postáť aspoň 30 minút. Zmäknuté orechy zlejeme, prilejeme k nim čistú vodu, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie a dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver krém dochutíme sušeným cesnakom a soľou podľa chuti. 

V hlbšej panvici opečieme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme k nej cesnak nasekaný na tenké plátky, nahrubo nastrúhanú mrkvu a všetko spolu ešte krátko orestujeme. Ďalej pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, pasírované paradajky a približne 200 ml vody. Šošovicu povaríme domäkka (necelých 10 minút) a následne do omáčky pridáme baby špenát, nasekanú bazalku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Keď špenát zvädne, môžeme ju ešte doriediť zvyšnou vodou a odstavíme ju z plameňa. 

Lasagne uvaríme v osolenej vode al dente - nechceme ich rozvariť, nakoľko sa ešte budú piecť. Na kešu parmezán rozmixujeme kešu orechy s lahôdkovým droždím a dochutíme ho štipkou soli. 

Na dno pekáčika (použili sme rozmer 17x25 cm) rozotrieme 2-3 lyžice omáčky, na ne navrstvíme predvarené cestoviny, šošovicovú omáčku a kešu krém. Vrstvenie opakujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie – mali by nám vyjsť 3-4 vrstvy. Vrstvenie ukončíme kešu krémom, ktorý posypeme kešu parmezánom. Lasagne pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Pred krájaním ich necháme aspoň chvíľku postáť, najlepšie sa krájajú až po vychladnutí.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 530
Bielkoviny: 25 g
Sacharidy: 65 g
Tuky: 18 g

Zdielať