Vegánske hubové cestoviny

Bezmäsité
Všetky recepty

Suroviny:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Zakiaľ sa cestoviny varia, pustíme sa do prípravy omáčky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a v hlbšej panvici na olivovom oleji krátko osmažíme. Do panvice pridáme šampiňóny nakrájame na plátky, trošku soli, a lístky tymianu. Šampiňóny restujeme za občasného miešania, kým sa z nich neodparí väčšina vody. Následne do panvice prilejeme rastlinnú smotanu a pridáme baby špenát a uvarené cestoviny. Cestoviny vopred nepreplachujeme a pridávame ich do panvice rovno z hrnca, v ktorom sa varili. Všetko dôkladne premiešame, dochutíme soľou, korením a lahôdkovým droždím. Omáčku môžeme podľa potreby zriediť vodou, v ktorej sa varili cestoviny. Cestoviny s omáčkou necháme krátko prevrieť a môžeme podávať. Cestoviny podávame ešte teplé, posypané lahôdkovým droždím.

Zdielať