Turecké vajíčka

Raňajky
Všetky recepty

Suroviny:

Jogurt premiešame s pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Maslo dáme do malého hrnca s mletou paprikou, rascou a chilli a všetko spolu necháme na nízkom plameni rozvoňať. Ďalej si pripravíme pošírované vajíčka – vodu vo väčšom hrnci privedieme takmer k bodu varu, vlejeme do nej ocot a vo vode vytvoríme pomocou lyžice vír, do ktorého vyklopíme vajíčko. Vajce povaríme cca 3 minúty, žĺtok musí zostať tekutý. Do misky na servírovanie navrstvíme jogurt, pošírované vajíčko, opečený chlieb, všetko prelejeme ochuteným maslom a dozdobíme čerstvým kôprom. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 293
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 20 g
Tuky: 20 g

Zdielať