Tekvicový cheesecake

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Suroviny na korpus zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíte plnku. V miske vyšľahajte mascarpone spolu so šlahačkou a cukrom. Pridajte tekvicové pyré a vajcia. Tekvicové pyré si pripravíte uvarením hokkaido tekvice, ktorú zbavíte vody a rozmixujete ponorným mixérom. Cesto na korpus vložte do pripravenej tortovej formy s rozmerom 23 cm, vystlanej papierom na pečenie a rozložte ho po celej ploche. Poprepichujte vidličkou a dajte piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Formu vyberte, nalejte pripravenú plnku a dajte piecť na 1 hodinu, teplotu však stiahnite na 150 stupňov. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a pred podávaním naneste na vrch vyšlahanú smotanu na šlahanie.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, cheesecake rozkrájame na 12 častí

kalórie: 3465 kcal  (288 kcal)
bielkoviny: 79 g (6,6 g)
sacharidy: 195 g (16 g)
tuky: 264 g (22 g)

Zdielať