Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Švédske mäsové guličky s krémovou omáčkou

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP
Najskôr si pripravíme guličky. Mleté mäso zmiešame s veľmi nadrobno nakrájanou cibuľkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom, mliekom, strúhankou a všetkými koreninami. Zo zmesi následne rukou tvoríme menšie a približne rovnako veľké guličky. Na panvici si rozohrejeme olej na ktorom budeme guličky smažiť. Robíme to kľudne na 2-3x, aby sa guličky v panvici neprekrývali a upiekli sa rovnomerne. Jedna dávka guličiek je hotová približne za 7-8 minút. Do panvice na ktorej sme robili guličky prihodíme maslom a pustíme sa do prípravy omáčky. Na nižšom plameni primiešame do roztopeného masla múku a za občasného miešania restujeme až dokiaľ zmes nezhnedne, trvá to približne 4 minúty. Následne do panvice prilejeme vývar a za pomoci metličky a sústavného miešania vymiešame hladkú omáčku. Prilejeme do nej smotanu a ochutíme ju sójovou omáčkou, dijonskou horčicou, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Ak sa nám v omáčke predsa len vytvorili nejaké hrudky z múky, jednoducho ju precedíme cez sitko. Do hotovej omáčky pridáme mäsové guličky a všetko spolu premiešame. Guličky s omáčkou podávame so zemiakovou kašou, brusnicovým džemom, petržlenovou vňaťou a natenko nakrájanými uhorkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 375
Bielkoviny: 31 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 20 g

Zdielať