Špargľový krém s bylinkovými krutónmi

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme najemno nakrájaný cesnak a ešte krátko opečieme. Prilejeme vývar, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, soľ a povaríme do zmäknutia zemiakov. Zo špargle odlomíme drevnaté konce, nakrájame ju na menšie kúsky a pridáme do polievky, ktorú povaríme ešte cca 5 minút.

Medzitým chlieb nakrájame na kocky a premiešame ho s olejom, soľou, mletým čiernym korením a sušenými bylinkami. Krutóny preložíme na plech (jednotlivé kúsky by sa nemali prekrývať) a pečieme ich cca 15 minút pri teplote 180 °C dozlatista.

Polievku rozmixujeme dohladka, prilejeme smotanu, dochutíme ju soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ju z plameňa. Špargľovú polievku podávame s krutónmi a prípadne aj čerstvými bylinkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 336
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 47 g
Tuky: 15 g

Zdielať