Scones

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Múku premiešame s cukrom, soľou a kypriacim práškom. Pridáme maslo a prstami ho rozmrvíme spolu s múkou na mrveničku. Do mlieka vmiešame citrónovú šťavu a necháme ho aspoň 5 min. postáť. Mlieko a vajíčko následne pridáme do múčnej zmesi a rukami vypracujeme pevné cesto. Cesto nehnetieme príliš dlho - stačí, aby sa ingrediencie prepojili. Cesto na pomúčenej doske rukami roztlačíme na placku hrubú približne 3-4 centimetre, vtlačíme do nej hrozienka a pohárom z nej vykrojíme scones, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Vrch scones potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich pri teplote 220°C, približne 10 min. do zlatista. Podávam ich ešte teplé s jahodovým džemom a maslom/šľahačkou/krémovým syrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 scone, vyjde ich 6

Kalórie: 253
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 35 g
Tuky: 11 g

Zdielať