Pstruh v papilote s mätovým dressingom

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Papier na pečenie preložíme na polovicu. Na jednu polovicu papiera navrstvíme cuketu a cibuľu nakrájanú na mesiačiky, prekrojené cherry rajčiny a cesnak nakrájaný na plátky. Zeleninu osolíme a okoreníme. Na zeleninu uložíme pstruhy, ktoré taktiež osolíme a okoreníme a do pstruhov vložíme plátky citróna a čerstvú petržlenovú vňať. Na pstruhy naukladáme zvyšné plátky citróna a všetko prelejem olivovým olejom.

Druhú polovicu papiera preložíme ponad pstruhy a okraje papiera založíme od jedného okraja k druhému – vznikne nám balíček (papilota). Papilotu preložíme do pekáčika a ryby pečieme 20 minút pri teplote 200 °C.

Kým sa pstruhy pečú, pripravíme si dressing. Mätu, cesnak, olej, javorový sirup, citrónovú šťavu a soľ rozmixujeme v sekáčiku. Pstruhy v papilote so zeleninou podávame preliate mätovým dressingom. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 443
Bielkoviny: 37 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 28 g

Zdielať