Pomarančová ryžová torta

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Vo väčšom hrnci zahrejeme mlieko s cukrom, kúskom pomarančovej kôry a vanilkovým extraktom. Do mlieka pridáme nepremytú ryžu a na nízkom plameni za občasného miešania varíme, až kým nám nevznikne ryžová kaša (teda kým ryža zmäkne a vsiakne väčšinu tekutiny). Z kaše vyberieme pomarančovú kôru a necháme ju úplne vychladnúť. Následne vmiešame najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a žĺtky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý veľmi jemne vmiešame do ryžovej zmesi. Ryžové cesto prelejeme do tortovej formy (priemer 20 cm) vymastenej maslom a koláč pečieme pri teplote 180°C približne 45 minút dozlatista. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť a podávame ho poprášený práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 kúskov

Kalórie: 183
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 32 g
Tuky: 3 g

Zdielať