Pistáciový cheesecake

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Pistácie a sušienky rozmixujeme, prilejeme k nim roztopené maslo a poriadne premiešame. Tortovú formu (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie, do krajov a na dno vtlačíme sušienkovú zmes. Tvaroh premiešame s krémovým syrom a po jednom zašľaháme vajíčka. Ďalej pridáme cukor, pistáciové maslo a krém dôkladne premiešame, mal by byť hladký a bez hrudiek. Krém vlejeme na sušienkový korpus, uhladíme ho a pečieme ho 15 minút pri teplote 180°C. Teplotu následne znížime na 160°C a cheesecake pečieme ďalších 40 minút. Aspoň čiastočne vychladnutý cheesecake potrieme roztopenou čokoládou zmiešanou s pistáciovým maslom a pred krájaním ho necháme stuhnúť v chladničke aspoň 5-6 hodín. Cheesecake podávame posypaný najemno nasekanými pistáciami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, cheesecake rozkrájame na 12 kúskov

Kalórie: 311
Bielkoviny: 10 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 20 g

Zdielať