Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Pečený losos so zemiakmi z jedného plechu

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Zemiaky a mrkvu ošúpeme, zemiaky nakrájame na štvrťky a mrkvu na tenké kolieska. Filet lososa prekrojíme napoly (dostaneme 2 porcie lososa), okoreníme mletým čiernym korením a posolíme. Vo väčšej mise zmiešame zemiaky s ½ PL oleja, sušenými bylinkami (bazalka, tymián..), korením, grilovacím korením a soľou. Zemiaky rozmiestnime na plech vystlaným papierom na pečenie tak aby sa neprekrývali a pečieme ich 15 minút pri teplote 200°C. Medzitým mrkvu zmiešame so zvyšným olejom, bylinkami, korením a soľou a pridáme ju na plech k zemiakom. Teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 20 minút. Na záver na plech pridáme lososa a pečieme ešte 12-15 minút. Zemiaky by mali byť opečené dochrumkava, mrkva do mäkka a losos by mal byť šťavnatý. Jedlo podávame s dressingom, ktorý si pripravíme zmiešaním medu, horčice, citrónovej šťavy a najemno nasekaného kôpru. 

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 583
Bielkoviny: 30 g
Sacharidy: 60 g
Tuky: 26 g

Zdielať