Pavlova s karamelovou hruškou

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

Bielka si vyšľahajte v kuchynskom robote do tuhého snehu, môžte aj ručným mixérom. Pridajte cukor a nechajte šlahať 8 minút. Predhrejte si zatiaľ rúru na 200 st a pripravte si plech s papierom na pečenie. Do vyšlahaného snehu pridajte škrob s vínnym octom a premiešajte. Takto vyšlahané bielky na pavlove prenesiete na plech pomocou stierky, alebo lyžice a vytvarujte 5 guľatých kopčekov. Vrch môžte jemne stlačiť, pavlove pri pečení narastú a na vrch sa bude nanášať krém, tak aby pekne držal. Dajte piecť a hneď ako vložíte pavlove do trúby, stiahnite teplotu na 150 st a pečte hodinu. Po hodine trúbu otvorte, vypnite a nechajte ich ešte 10 minút sušiť. Kým pavlove vychladnú, vyšľahajte si krém a pripravte hrušky. Hrušky očistite, nakrájajte a dajte do hrnca s vodou, cukrom a škoricou. Nechajte variť odokryté, aby sa voda odparila a hrušky skaramelizovali. Krém si pripravíte vyšľahaním smotany s mascarpone a vanilkou. Vychladnuté pavlove podávajte s navrstveným krémom a skaramelizovanou hruškou, posypanou pekanovými orechmi.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 5

kalórie: 2700 kcal  (540 kcal)
bielkoviny: 22 g (4,4 g)
sacharidy: 350 g (70 g)
tuky: 180 g (36 g)

Zdielať