Kuracie prsia v horčicovej omáčke

Hlavný chod
Všetky recepty

Suroviny:

Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme a z oboch strán ich osolíme a okoreníme. Z oboch strán ich taktiež zľahka obalíme v múke (cca 30 g) a na rozpálenom oleji ich opečieme dozlatista, približne 2-3 minúty z každej strany. Opečené kuracie prsia zatiaľ odložíme bokom a pripravíme si omáčku. Na zvyšnom oleji na panvici krátko opečieme najemno nasekaný cesnak. Podlejeme ho vínom a vareškou z dna panvice prípadne zoškriabeme prichytené časti múky. Do omáčky ďalej vmiešame med, dijonskú horčicu, vývar a všetko spolu dôkladne premiešame a krátko povaríme. Ďalej do omáčky vlejeme smotanu a zvyšnú múku (10 g) rozmiešanú v troške vody, ktorou omáčku zahustíme. Opečené kuracie prsia pridáme do panvice k omáčke, necháme prevrieť a odstavíme z plameňa. Na záver do omáčky pridáme ešte lístky čerstvého tymianu a môžeme podávať. Kuracie prsia v horčicovej omáčke podávame napríklad s ryžou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 4 porcie.

Kalórie: 355
Bielkoviny: 31 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 14 g

Zdielať