Kuracia polievka s orzom a citrónovou šťavou

Polievky
Všetky recepty

Suroviny:

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a vo väčšom hrnci sprudka orestujeme na oleji dozlatista z oboch strán. Opečené mäso zatiaľ odložíme bokom, aj keď vnútri ešte nebude prepečené. Na zvyšnom oleji v hrnci opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, cesnak a zázvor. Pridáme aj mrkvu nakrájanú na menšie kúsky, sušený tymian, vývar a polievku povaríme, kým mrkva nezmäkne. Do hrnca následne pridáme opečené kuracie prsia, orzo, mrazený hrášok a polievku povaríme cca ďalších 8 minút, kým orzo nezmäkne. Polievku ešte dochutíme soľou, mletým čiernym korením a odstavíme ju z plameňa. Z polievky vyberieme kuracie prsia, ktoré pomocou dvoch vidličiek natrháme na menšie kúsky a vrátime ich do polievky. Na záver do polievky pridáme nasekanú petržlenovú vňať/koriander a dochutíme ju citrónovou šťavou. Polievku podávame ešte teplú s plátkom citróna a nasekanými bylinkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva ich vyjde 6

Kalórie: 223
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 6 g

Zdielať