Jahodovo-tvarohová bublanina

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Múku zmiešame so škoricou a kypriacim práškom. Žĺtky oddelíme od bielkov. Jeden žĺtok zmiešame s 50 g cukru, mliekom a vyšľaháme ich ručným mixérom do peny. Ďalej pridáme jablkovú výživu a všetko prilejeme k múke a dôkladne premiešame. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh a jemne ho vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do formy (rozmer 20x20 cm) na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Tvaroh zmiešame so zvyšným žĺtkom a cukrom. Malou lyžičkou ukladáme do cesta kopčeky tvarohu. Nakoniec jahody nakrájame nadrobno a naukladáme ich pomedzi kôpky tvarohu. Bublaninu pečieme na 180°C približne 25 minút do zozlátnutia. Pred krájaním ju necháme vychladnúť.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, z celkového množstva vyjde 12 kúskov

Kalórie: 99

Bielkoviny: 5 g

Sacharidy: 18 g ( z toho vláknina 2 g)

Tuky: 1 g

Zdielať