Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Zobraziť viac informácií. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Jablková galetka

Dezerty
Všetky recepty

Suroviny:

POSTUP

Najskôr si pripravíme cesto. Špaldovú múku zmiešame s 1 ČL škorice, vajíčkom, medom, zmäknutým maslom a vodou a vypracujeme pevné cesto. V chladničke ho necháme odpočinúť približne 20-30 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Pudingový prášok zmiešame s mliekom, trstinovým cukrom a za stáleho miešania ho uvaríme do zhustnutia. Ešte do teplého pudingu vmiešame tvaroh. Jablko ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a v miske ho zmiešame s čučoriedkami, 1 ČL škorice a citrónovou šťavou. Podľa chuti môžeme pridať aj sladidlo (cukor, med). Cesto rozvaľkáme približne do tvaru kruhu a preložíme ho na plech vystlaným papierom na pečenie. Natrieme naň pudingový krém, no približne 2-3 cm cesta na kraji necháme holé. Na puding rozložíme jabĺčka a kraje cesta zahneme dovnútra. Vrch galetky ešte posypeme nasekanými orechmi a kraje cesta môžeme potrieť žĺtkom, aby sa leskli (voliteľné). Galetku pečieme pri teplote 180°C do zozlátnutia, približne 20-25 minút.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na jednu časť, galetku nakrájame na 8 častí
Kalórie: 192
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 31 g
Tuky: 6 g

Zdielať