Hubový quiche so špenátom
Bezmäsité-
8-10
porcie -
45
minút -
stredná
obtiažnosť

Suroviny:
Cesto dajte do repkovým olejom vytretej formy, spodok napichajte vidličkou, nech sa pri pečení nezdvihne. Ricottu v miske vymiešajte s vajíčkom, soľou a koreninami, vmiešajte špenát. Šampiňóny nakrájajte priečne tak, aby tvorili kolieska, ale v podstate si ich nakrájajte ako sa vám páči. Ricottu vtlačte do cesta a na vrch poukladajte huby. Pečte cca 15-20 minút na cca 200 °C. Po upečení pokvapkajte olivovým olejom.
TIP: Cesto na pizzu si môžete pripraviť aj sami. Potrebujete: 200g hladkej múky na pizzu, 1 vajíčko (nemusí byť), kvások a soľ. S vodou zarobíte hladké cesto a necháte vykysnúť. Rozvaľkáte do tortovej alebo koláčovej formy.