Gaštanová roláda
Dezerty-
12
porcie -
20
minút -
stredná
obtiažnosť

Suroviny:
Bielky vyšľaháme do tuha a odložíme bokom.
Žĺtka vyšľaháme do penova s cukrom. Pridáme olej a premiešame.
Vmiešame múku a prášok do pečiva.
Na záver zľahka vmiešame vyšľahané bielky.
Cesto vylejeme na plech (rozmer 24 x 32 cm) s papierom na pečenie a rozotrieme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10 - 13 minút.
Upečené cesto vyklopíme na utierku, opatrne stiahneme papier na pečenie a zrolujeme do utierky. Necháme vychladnúť.
Na krém vymixujeme dotuha mascarpone, smotanu na šľahanie, gaštanové pyré. Pridáme vanilkový cukor a premixujeme.
Cesto rozrolujeme, potrieme lekvárom a cca ¾ gaštanového krému. Roládu necháme zachladiť.
Roztopíme čokoládu so smotanou a roládu potrieme.
Zvyšným krémom dozdobíme roládu, posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme zachladiť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 12 porcií.
Kalórie: 298
Bielkoviny: 4,8 g
Sacharidy: 18,3 g
Tuky: 22,6 g