Na drobné kúsky si nakrájame 1 veľkú papriku, 6-7 paradajok, 1 veľkú cibuľu a 5-6 strúčikov cesnaku.
Po dokrájaní, všetko spolu zmiešame v miske, pridáme 2 PL extra panenského olivového oleja a dvomi štipkami soli a čierneho korenia dochutíme.
Na panvici si predhrejeme olivový olej a zmes z misky vysypeme na rozohriatu panvicu. Zmes varíme 10 minút. Následne pridáme bazalkové listy a premiešame. Zmes necháme variť ešte 5 minút na slabom ohni, aby zeleninka zmäkla.
Nakrájame pečivo a z jednej strany jemne potrieme olivovým olejom. Pečivo natretou stranou jemne opečieme na suchej panvici.
Keď sú bruschetty do zlatista opečené a krásne chrumkavé, natrieme si ich pripravenou salsou a podávame ešte za horúca. Môžeme dozdobiť pažítkou a olivami.
… ktoré sú nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie (tzv. technické cookies). Potrebné súbory cookies pomáhajú vytvárať použiteľné webové stránky tak, že umožňujú základné funkcie, ako je navigácia stránky a prístup k chráneným oblastiam webových stránok či automatické zobrazovanie obsahu v preferovanom jazyku.
Webové stránky nemôžu riadne fungovať bez týchto súborov cookies, pričom na využívanie týchto cookies nie je potrebný Váš súhlas ani ich nie je možné odmietnuť. Zároveň Vás chceme ubezpečiť, že naše stránky nepoužívajú a neukladajú ostatné typy cookies ako napr. Marketingové, Analytické či Štatistické cookies.