Dezerty

Orechová bublanina

Náročnosť stredná
20 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček mletých orechov (vlašských)
  • 1 prášok do pečiva
  • (1 hrnček = 200 ml)
  • 60 g horkej čokolády

Postup prípravy

Žĺtka vymixujeme s cukrom. Pridáme olej a premixujeme. Pridáme mlieko a opäť premixujeme.
V druhej miske si zmiešame múku, orechy a prášok do pečiva.
Múčnu zmes vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Na záver opatrne vmiešame vyšľahané bielka.
Cesto vylejeme do stredne veľkého plechu. Posypeme ovocím a čokoládou. Pečieme pri teplote 18

stupňov cca 30 minút. Koláč necháme pred krájaním vychladnúť.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde 20
Kalórie: 185
Bielkoviny: 2.4 g
Sacharidy: 15 g
Tuky: 9.9 g

Aktuálny leták Budúci leták