Hlavný chod

Krémové rizoto smedvedím cesnakom

Náročnosť stredná
3 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 250 g ryže arborio
  • 350 g kuracích pŕs
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 70 g parmezánu
  • 40 g medvedieho cesnaku
  • 1 cibuľa
  • Olivový olej
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Na troške olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme nepremytú ryžu, krátko osmažíme a ryžu podlejeme vínom. Keď sa väčšina vína vsiakne, začneme postupne po naberačkách prilievať zeleninový vývar. Ryža musí byť stále ponorená v tekutine, pravidelne ju miešame. Medzitým kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme ich na troche olivového oleja z oboch strán. Keď je ryža takmer mäkká, pridáme do rizota nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a nahrubo nastrúhaný parmezán. Podľa chuti rizoto okoreníme, osolíme a odstavíme z plameňa. Rizoto okamžite podávame spolu s opečenými kuracími prsiami.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 625
Bielkoviny: 52 g
Sacharidy: 71 g
Tuky: 11 g

Aktuálny leták Budúci leták