Hlavný chod

Bylinkový nákyp z quinoa

Náročnosť stredná
12 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • šalotka (1 ks)
  • cesnak (2 strúčik)
  • soľ (1 ČL)
  • kokosový olej (2 PL)
  • vajcia (1 ks)
  • cuketa (1 ks)
  • parmezán (150 g)
  • brokolica (1 ks)
  • mrkva (1 ks)
  • hrach (1 ks)
  • arroz SOS mix zŕn (250 g)
  • Medvedia paprika (1 PL)

Postup prípravy

Zmes zŕn si uvaríme vo vode do mäkka spolu s cibuľou a cesnakom. Po ich uvarení cibuľu a cesnak vytiahneme a rozmixujeme, primiešame s kokosovým tukom. Pridáme na „mrkvu“ nastrúhanú cuketu, rozmiešané vajce, posekané bylinky a trošku parmezánu. Natlačíme do kokosovým tukom vymastenej formy. Ďalšiu časť cukety nakrájame na jemné kolieska. Tie poukladáme na vrch koláča aby sa prekrývali. Pokvapkáme olejom/tukom a posypeme bylinkami a parmezánom. Ten pokvapkaný olej zabezpečí, že sa parmezán a bylinky pekne prilepia.
Pečieme na 18

C° asi 25 minút. My máme radi chrumkavú krustu. Nech vám chutí. :-)

Aktuálny leták Budúci leták