Hlavný chod

Špagety Carbonara

Náročnosť stredná
2 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 180 g špagiet
  • 2 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 100 g pancetty/slaniny
  • 40 g parmezánu
  • 1 ČL olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na servírovanie

Postup prípravy

Špagety dáme variť do dostatočne slanej vody (mala by chutiť ako more). Kým sa špagety varia, v miske zmiešame vajíčka a žĺtok s najemno nastrúhaným parmezánom a mletým čiernym korením, nešetrite ním. Slaninu nakrájame na menšie kúsky a osmažíme ju dochrumkava na troške olivového oleja. Ak sa zo slaniny vypečie príliš veľa tuku, malú časť z neho môžeme odliať preč. Keď sú špagety uvarené al dente, pridáme ich aj so žufankou vody (v ktorej sa špagety varili) do panvice so slaninou. Špagety nepreplachujeme a do panvice ich pridáme priamo z hrnca. Slaninku so špagetami poriadne premiešame, minútku povaríme a odstavíme z plameňa. Panvicu necháme cca 2 minútky vychladnúť, vlejeme žĺtkovo-syrovú zmes a rýchlo miešame. Na cestovinách sa vytvorí lesklá a krémová omáčka. Špagety podávame okamžite, dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2

Kalórie: 645
Bielkoviny: 35 g

Sacharidy: 70 g

Tuky: 24 g

Aktuálny leták Budúci leták