Bezmäsité

Vegánske šošovicové placky

Náročnosť nízka
2 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 150 g červenej šošovice
  • 1 väčšia mrkva (100 g)
  • 30 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL mletej rasce
  • ½ ČL kurkumy
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 30 g tahini
  • lyžica citrónovej šťavy
  • lyžička medu
  • Olivový olej

Postup prípravy

Na troche olivového oleja si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a po chvíli k nej pridáme pretlačený cesnak. Následne pridáme všetky koreniny, najemno nastrúhanú mrkvu a premytú šošovicu. Všetko spolu premiešame a zalejeme takým množstvom vody, aby bola šošovica zakrytá. Šošovicovú zmes varíme až dokiaľ sa všetka voda vsiakne a šošovica zmäkne. Po odstavení z plameňa k nej primiešame múku a podľa chuti soľ a korenie. Lyžicou tvarujeme zo zmesi placky, ktoré opečieme na troche olivového oleja dozlatista z oboch strán. Placky podávame ešte teplé so zeleninou a tahini dressingom. Ten si pripravíme zmiešaním tahini, 2

ml vody, citrónovej šťavy, medu a soli podľa chuti.

Nutričné informácie


na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 476 kcal
Bielkoviny: 25 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 12 g

Aktuálny leták Budúci leták