Hlavný chod

Rybacie fašírky s kôprovým dressingom

Náročnosť nízka
3 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 1 vajíčko
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g špaldovej strúhanky + 20 g na obalenie
  • ¼ ČL soli
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • Pol hrste čerstvého kôpru
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 80 g kyslej smotany
  • 1 a ½ ČL horčice
  • 300 g filé z aljašskej tresky

Postup prípravy

Filé rozmrazíme, osolíme, okoreníme a na panvici ho na miernom plameni v troche vody pošírujeme (cca 5 minút), kým ryba nie je hotová. Medzitým si pripravíme dressing zmiešaním všetkých ingrediencií. Rybu necháme vychladnúť a následne ju prstami natrháme na malé kúsky. Zmiešame ju s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, kôprom, vajíčkom a strúhankou. Rybaciu zmes dochutíme soľou, čiernym korením a tvarujeme z nej menšie fašírky, ktoré zľahka obalíme v strúhanke. Fašírky opekáme na rozpálenom olivovom oleji dozlata. Fašírky podávame s kôprovým dressingom, čerstvou zeleninou a pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 220

Bielkoviny: 22 g

Sacharidy: 13 g

Tuky: 9 g

Aktuálny leták Budúci leták