Hlavný chod

Kura na paprike

Náročnosť nízka
4 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 600 g kuracieho mäsa (použila som prsia, no stehná by boli šťavnatejšie)
  • 0.75 litra zeleninového vývaru
  • 1 veľká cibuľa
  • 15 g sladkej papriky
  • 100 g kyslej smotany
  • 25 g hladkej špaldovej múky
  • 80 ml mlieka
  • 15 ml olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Na rozpálenom oleji si opečieme cibuľku dosklovita. Následne pridáme sladkú papriku, poriadne premiešame a do hrnca prihodíme osolené a okorenené mäsko, ktoré minútku opečieme a následne ho zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme dusiť, približne 25 minút (dokiaľ nie je mäsko mäkké). Potom mäsko vyberieme a natrháme ho na kúsky. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom a precedíme cez sitko. Privedieme ju k varu a pomaly do nej vlievame zátrepku na zahustenie (zmiešanú múku s mliekom). Následne pomaly a po častiach vmiešame kyslú smotanu, necháme ešte 1

minút povariť a dochutíme soľou a korením. Do hotovej omáčky vmiešame mäsko a podávame s cestovinami alebo haluškami.

Nutričné informácie

Na 1 porciu bez prílohy (z celkového množstva vyjdú 4 porcie)

Kalórie: 275

Bielkoviny: 49 g
Sacharidy: 9 g
Tuky: 9 g

Aktuálny leták Budúci leták