Dezerty

Broskyňovo-čokoládové muffiny

Náročnosť nízka
12 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 60 g celozrnnej špaldovej múky
  • 60 g jemných ovsených vločiek
  • 25 g kakaa
  • 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
  • 60 ml javorového sirupu
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mlieka (mandľové/kravské)
  • 40 g horkej čokolády
  • 300 g broskýň
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL škorice

Postup prípravy

  1. V miske najprv zmiešame suché suroviny: múku, ovsené vločky, kakao, škoricu a kypriaci prášok.
  2. Potom pridáme mokré suroviny: vajíčka, grécky jogurt, javorový sirup, mlieko a jednu ošúpanú broskyňu, ktorú sme rozmixovali na pyré.
  3. Na záver vmiešame nasekanú horkú čokoládu a nadrobno nakrájanú broskyňu.
  4. Cestom naplníme silikónové formičky na muffiny a pečieme ich pri teplote 18

    °C približne 25 minút.

NUTRIČNÉ HODNOTY

na 1 muffin, z celkového množstva ich vyjde 12

Kalórie: 106

Sacharidy: 4 g
Bielkoviny: 17 g
Tuky: 3 g

Aktuálny leták Budúci leták