Dezerty

Ovocná Panna cotta

Náročnosť nízka
4 Porcie 20 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 50g kryštálového cukru plus 50g cukru na omáčku
  • vanilkový struk alebo bourbon vanilkový cukor
  • 5 plátkov želatíny
  • 200g malín alebo iného bobuľového ovocia
  • mäta na ozdobenie

Postup prípravy

  1. Plátky želatíny namočíme do cca 500 ml studenej vody.
  2. V hrnci zohrejeme smotanu s cukrom a vanilkou, až kým nedosiahne bod varu. Potom odstavíme zo sporáka.
  3. Namočenú želatínu v miske scedíme a prilejeme k nej 100 ml horúcej smotany. Miešame metličkou do rozpustenia.
  4. Potom zmes opäť vlejeme do zvyšku smotany a všetko spolu premiešame.
  5. Nalejeme do misiek alebo pohárov a dáme na aspoň 4 hodiny vychladiť. Ak chceme hotový dezert vyklopiť z formičiek, pred nalievaním zmesi ich vypláchneme studenou vodou.
  6. Omáčku pripravíme tak, že v hrnčeku povaríme maliny s cukrom do zhustnutia.
  7. Podávame poliate omáčkou a ozdobené lístkami mäty.
Aktuálny leták Budúci leták