Múčniky

Topinamburová bublanina s čerešňami

Náročnosť stredná
12 Porcie 45 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • vajcia (5 ks)
  • trstinový cukor (350 g)
  • špaldová celozrnná múka (350 g)
  • soľ
  • vanilkový struk (1 ks)
  • kakao (5 PL)
  • rum (2 PL)
  • olej (7 PL)
  • voda (7 PL)
  • vínny kameň (1 )
  • topinamburová múka (100 g)

Postup prípravy

Do misy dajte vajcia, rum, cukor. Použite aj bielka aj žĺtka naraz. Vyšľahajte a pridajte vodu a olej, šľahajte spolu do penista. V inej miske zmiešajte preosiate múky, prášok do pečiva, soľ a pridajte do zmesi vajec. Premiešajte. Cesto musí byť hladké, bez hrudiek. Nalejte do vymasteného pekáča alebo plechu s vyšším okrajom. Nevylejte celé, časť si na záver dochuťte kakaom a trochou vody a škrabkou vmiešajte do bledej zmesi. Takto naliate cesto nechám vždy 1

minút „nadýchať sa“. Kým naň poukladám ovocie a ešte trochu času. :-) Hotový koláč je potom vždy vyšší a mäkučký. Pečte cca 30 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 – 170 C°.

Aktuálny leták Budúci leták