Recepty
MúčnikySuroviny
- Hladká múka 100 g /špaldová/
- Trstinový cukor 20 g
- Kakao 10 g
- Kefír 180 ml
- Vajcia 1 ks
- Kypriaci prášok 1/2 ČL
- Sóda bikarbóna 1/2 ČL
- Olej 1/2 PL na opekanie
- NA KRÉM
- Smotanová nátierka 150 g
- Javorový sirup 40 ml
- Mlieko na doriedenie
- Vanilkový extrakt 1 ČL
- NA DOKONČENIE
- Maliny 120 g
- Práškový cukor
Postup prípravy
Múku premiešame s cukrom, kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme vajíčko, kefír a cesto dôkladne premiešame. Vaflovač zľahka vymastíme olejom a necháme ho rozohriať. Do vaflovača navrstvíme cesto a vafle pečieme pár minút dozlatista. Smotanový syr vymiešame dohladka s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a doriedime ho trochou mlieka do požadovanej konzistencie. Vafle podávame s vanilkovým krémom, malinami a posypané práškovým cukrom.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 563
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 70 g
Tuky: 26 g