Múčniky

Vafle s vanilkovým krémom

Náročnosť nízka
2 Porcie 25 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Hladká múka 100 g /špaldová/
  • Trstinový cukor 20 g
  • Kakao 10 g
  • Kefír 180 ml
  • Vajcia 1 ks
  • Kypriaci prášok 1/2 ČL
  • Sóda bikarbóna 1/2 ČL
  • Olej 1/2 PL na opekanie
  • NA KRÉM
  • Smotanová nátierka 150 g
  • Javorový sirup 40 ml
  • Mlieko na doriedenie
  • Vanilkový extrakt 1 ČL
  • NA DOKONČENIE
  • Maliny 120 g
  • Práškový cukor

Postup prípravy

Múku premiešame s cukrom, kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Pridáme vajíčko, kefír a cesto dôkladne premiešame. Vaflovač zľahka vymastíme olejom a necháme ho rozohriať. Do vaflovača navrstvíme cesto a vafle pečieme pár minút dozlatista. Smotanový syr vymiešame dohladka s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a doriedime ho trochou mlieka do požadovanej konzistencie. Vafle podávame s vanilkovým krémom, malinami a posypané práškovým cukrom. 

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 2

Kalórie: 563

Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 70 g

Tuky: 26 g

Aktuálny leták Budúci leták