Múčniky

Jahodové taštičky

Náročnosť nízka
6 Porcie 40 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Lístkové cesto 1 bal. (300 g)
  • Jahody 200 g
  • Mlieko 100 ml
  • Trstinový cukor 40 g
  • Vajíčka 1
  • Vanilkový pudingový prášok 10 g
  • Kukuričný škrob 1 ČL
  • Citrónová šťava 1 ČL
  • Práškový cukor na dokončenie

Postup prípravy

Vanilkový puding premiešame s 20 g cukru, mliekom a uvaríme do zhustnutia. Jahody nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nim zvyšný cukor, citrónovú šťavu a povaríme. Keď jahody pustia šťavu, primiešame k nim škrob rozmiešaný v troške vody, povaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.

 

Lístkové cesto rozkrájame na 6 štvorcov. Každý z nich preložíme napoly a jednu stranu nožom narežeme. Na druhú stranu navrstvíme vychladnutý puding a vychladnuté jahody – okraj však necháme prázdny, ten potrieme rozšľahaným vajíčkom. Narezanú stranu cesta preložíme cez náplň a taštičku pomocou pritláčania vidličky pevne uzatvoríme.

 

Taštičky potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich 20 minút pri teplote 180°C. Pred podávaním ich necháme aspoň krátko vychladnúť, posypeme ich práškovým cukrom a môžeme podávať. 

Nutričné informácie

na 1 taštičku, z receptu ich vyjde 6

Kalórie: 232

Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 31 g

Tuky: 10 g

Aktuálny leták Budúci leták