Recepty
MúčnikySuroviny
- Lístkové cesto 1 bal. (300 g)
- Jahody 200 g
- Mlieko 100 ml
- Trstinový cukor 40 g
- Vajíčka 1
- Vanilkový pudingový prášok 10 g
- Kukuričný škrob 1 ČL
- Citrónová šťava 1 ČL
- Práškový cukor na dokončenie
Postup prípravy
Vanilkový puding premiešame s 20 g cukru, mliekom a uvaríme do zhustnutia. Jahody nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nim zvyšný cukor, citrónovú šťavu a povaríme. Keď jahody pustia šťavu, primiešame k nim škrob rozmiešaný v troške vody, povaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozkrájame na 6 štvorcov. Každý z nich preložíme napoly a jednu stranu nožom narežeme. Na druhú stranu navrstvíme vychladnutý puding a vychladnuté jahody – okraj však necháme prázdny, ten potrieme rozšľahaným vajíčkom. Narezanú stranu cesta preložíme cez náplň a taštičku pomocou pritláčania vidličky pevne uzatvoríme.
Taštičky potrieme zvyšným rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich 20 minút pri teplote 180°C. Pred podávaním ich necháme aspoň krátko vychladnúť, posypeme ich práškovým cukrom a môžeme podávať.
Nutričné informácie
na 1 taštičku, z receptu ich vyjde 6
Kalórie: 232
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 31 g
Tuky: 10 g