Recepty
PolievkySuroviny
- Zemiaky 60 g
- Zeleninový vývar 700 ml
- Smotana na šlahanie 150 ml
- Cesnak 2hlavičky
- Olivový olej 2 PL
- Cibuľa 1 ks
- Rasca 1 ČL
- Tymian 1/2 ČL
- Čierne korenie podľa chuti
- Soľ podľa chuti
- Krutóny
- Petržlenová vňať
Postup prípravy
Hlavičku cesnakov zrežeme, pokvapkáme 1 PL olivového oleja, zabalíme do alobalu a pečieme 50 minút pri teplote 190 °C. Medzitým na zvyšnom oleji opražíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky dosklovita. Pridáme mletú rascu, tymian, zemiaky nakrájané na kocky a poriadne premiešame. Do hrnca prilejeme vývar a zemiaky povaríme do zmäknutia. Pečený cesnak vytlačíme zo šupky, pridáme ho do polievky a rozmixujeme ju dohladka ponorným mixérom. Do polievky prilejeme smotanu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a môžeme podávať. Polievku podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 301
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 34 g
Tuky: 16 g