Polievky

Cesnaková polievka

Náročnosť nízka
4 Porcie 60 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Zemiaky 60 g
  • Zeleninový vývar 700 ml
  • Smotana na šlahanie 150 ml
  • Cesnak 2hlavičky
  • Olivový olej 2 PL
  • Cibuľa 1 ks
  • Rasca 1 ČL
  • Tymian 1/2 ČL
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Soľ podľa chuti
  • Krutóny
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy

Hlavičku cesnakov zrežeme, pokvapkáme 1 PL olivového oleja, zabalíme do alobalu a pečieme 50 minút pri teplote 190 °C. Medzitým na zvyšnom oleji opražíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky dosklovita. Pridáme mletú rascu, tymian, zemiaky nakrájané na kocky a poriadne premiešame. Do hrnca prilejeme vývar a zemiaky povaríme do zmäknutia. Pečený cesnak vytlačíme zo šupky, pridáme ho do polievky a rozmixujeme ju dohladka ponorným mixérom. Do polievky prilejeme smotanu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a môžeme podávať. Polievku podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Nutričné informácie

 

na 1 porciu, z receptu vyjdú 4

Kalórie: 301

Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 34 g

Tuky: 16 g

Aktuálny leták Budúci leták