Polievky

Zelené gazpacho

Náročnosť nízka
3 Porcie 15 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Šalátová uhorka 1/2 uhorky
  • Avokádo 1/2
  • Zelená paprika 2 ks
  • Olivový olej
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Citrónová šťava 1/2 citróna
  • Jablčný ocot 2 PL
  • Mäta hrsť
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Postup prípravy

Z uhoriek vyškriabeme semienka a rozkrájame ich na menšie kúsky. K uhorkám pridáme aj nakrájané zelené papriky, avokádo, cesnak, nahrubo nakrájanú mätu, olivový olej, citrónovú šťavu, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu rozmixujeme výkonným mixérom a podľa chuti pridáme viac soli či octu. Gazpacho podávame vychladené, dozdobené uhorkou nakrájanou na malé kocky, olivovým olejom a mätou.

Nutričné informácie

na 1 porciu

Kalórie: 242 
Bielkoviny:  2 g
Sacharidy: 10 g
Tuky:  22 g

Aktuálny leták Budúci leták