Recepty
PolievkySuroviny
- Šalátová uhorka 1/2 uhorky
- Avokádo 1/2
- Zelená paprika 2 ks
- Olivový olej
- Cesnak 2 strúčiky
- Citrónová šťava 1/2 citróna
- Jablčný ocot 2 PL
- Mäta hrsť
- Čierne korenie podľa chuti
- Soľ podľa chuti
Postup prípravy
Z uhoriek vyškriabeme semienka a rozkrájame ich na menšie kúsky. K uhorkám pridáme aj nakrájané zelené papriky, avokádo, cesnak, nahrubo nakrájanú mätu, olivový olej, citrónovú šťavu, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Všetko spolu rozmixujeme výkonným mixérom a podľa chuti pridáme viac soli či octu. Gazpacho podávame vychladené, dozdobené uhorkou nakrájanou na malé kocky, olivovým olejom a mätou.
Nutričné informácie
na 1 porciu
Kalórie: 242
Bielkoviny: 2 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 22 g