Bezmäsité

Zapekané orzo so zeleninou

Náročnosť nízka
5 Porcie 40 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 300 g orza (slovenskej ryže)
  • 400 g krájaných rajčín
  • 400 ml vody
  • 1 menšia cuketa
  • 1 menší baklažán
  • 240 g maslových fazúľ (1 konzerva)
  • 150 g cherry rajčín
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • šalátové listy na podávanie

Postup prípravy

Cuketu a baklažán nakrájame na malé kocky, cherry rajčiny prekrojíme na polovice. Zeleninu preložíme do pekáčika, prelejeme ju olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 15 minút pri teplote 18

°C. K upečenej zelenine pridáme orzo, krájané rajčiny, vodu, scedené fazule, sušenú bazalku, mleté čierne korenie a soľ. Všetko poriadne premiešame a vrátime do rúry na ďalších 15 minút. Následne všetko premiešame, zasypeme kešu orechmi a pečieme ďalších 5-10 minút do zmäknutia orza. Zapekané orzo podávame s čerstvým šalátom.

Nutričné informácie


na 1 porciu, z receptu vyjde 5 porcií
Kalórie: 451
Bielkoviny: 17 g
Sacharidy: 71 g
Tuky: 11 g

Aktuálny leták Budúci leták