Bezmäsité

Slaný rajčinový koláč

Náročnosť nízka
10 Porcie 50 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 200 g hladkej múky + na pomúčenie
  • 100 g masla
  • 50 ml studenej vody
  • 1 ČL bazalky
  • na dokončenie:
  • 400 g zrelých rajčín
  • 120 g ricotty
  • 80 g mozzarelly
  • 1 PL olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • vajíčko
  • čerstvá bazalka

Postup prípravy

Múku, soľ, bazalku a maslo nakrájané na malé kocky prstami rozmrvíme. Následne prilejeme studenú vodu a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré zhnetieme do gule a necháme odpočinúť hodinu v chladničke.

Medzitým ricottu premiešame s nahrubo nastrúhanou mozzarellou a dochutíme ju mletým čiernym korením a soľou. Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru tenkého kruhu a opatrne ho prenesieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie.

Nutričné informácie

Ricottový krém natrieme na cesto, voľné necháme len okraje, cca 3-4 cm. Na ricottu naukladáme rajčiny nakrájané na kolieska (cherry rajčinky stačí len prekrojiť), ktoré osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Okraje cesta zahneme smerom dovnútra a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Koláč pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút, okraje by mali byť zlatisté. Pred krájaním ho necháme úplne vychladnúť.

na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 10 častí
Kalórie: 198
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 12 g

Aktuálny leták Budúci leták