Bezmäsité

Cuketové halušky s bryndzou

Náročnosť nízka
2 Porcie 20 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 280 g cukety
  • 2 vajcia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL Terka mletej rasce
  • 180 g hladkej múky
  • 125 g bryndze
  • 80 g kyslej smotany

Postup prípravy

Cuketu nastrúhame najemno. Pridáme vajíčka, soľ, mletú rascu a premiešame.

Vsypeme múku a vypracujeme haluškové cesto.

Ak je cesto príliš riedke, prisypeme múku, aby sa halušky pri varení nerozpadali.

Do vody pridáme soľ a necháme ju zovrieť. Stíšime plameň, aby voda príliš nebublala a hádžeme halušky.

Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich.

V miske zmiešame bryndzu a kyslú smotanu. Podávame s haluškami.

Podávame posypané pažitkou.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu cca 2 porcie.
Kalórie: 673
Bielkoviny: 30,4 g
Sacharidy: 73,6 g
Tuky: 27,9 g
Vláknina: 4,5 g

Aktuálny leták Budúci leták