Hlavný chod

Pstruh na koreňovej zelenine

Náročnosť nízka
2 Porcie 25 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 2 filety pstruha
  • 2 mrkvy
  • 1 väčší petržlen
  • 2 stonky zeleru
  • 150 ml bieleho vína
  • 100 ml vody
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 stonky rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • na podávanie:
  • kúsok citróna
  • chlieb

Postup prípravy

Na oleji orestujeme mrkvu, zeler a petržlen nakrájaný na malé kúsky. K zelenine pridáme aj stonky rozmarínu, cesnak nakrájaný na plátky a krátko opečieme. Zeleninu následne osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a podusíme pod pokrievkou cca 5 minút. Filety pstruha osolíme, okoreníme a položíme ich na takmer mäkkú zeleninu. Podlejeme vodou, opätovne prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým nie je ryba hotová, cca ďalších 5 minút. Pstruha so zeleninou podávame s kúskom citróna a chlebom.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 302
Bielkoviny: 19 g
Sacharidy: 13 g
Tuky: 15 g

Aktuálny leták Budúci leták