Hlavný chod

Gazdovské zemiačiky s bryndzou

Náročnosť nízka
3 Porcie 50 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 150 g slaniny
  • 120 g bryndze
  • 2 červené cibule
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 ČL celej rasce
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • čerstvá pažítka

Postup prípravy

Zemiaky a cibuľu nakrájame na mesiačiky a preložíme do menšieho pekáčika. Zeleninu osolíme, okoreníme, posypeme rascou, prelejeme olejom, všetko spolu premiešame a pečieme cca 4

minút pri teplote 200°C. Medzitým slaninku nakrájame na plátky a opečieme ju na panvici do chrumkava. Na upečené zemiaky s cibuľkou rozdrobíme bryndzu a na 2-3 minúty pekáčik vrátime do vypnutej rúry – bryndza sa tak pekne roztečie. Na záver na zemiaky naukladáme opečenú slaninku, všetko posypeme najemno nasekanou pažítkou a môžeme podávať.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 572
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 32 g

Aktuálny leták Budúci leták