Recepty
Hlavný chodSuroviny
- 400 g kuracích pŕs
- 1 konzerva bielych fazúľ (240 g)
- 1 malá konzerva kukurice (140 g)
- 500 ml kuracieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL trstinového cukru
- 2 PL repkového oleja
- šťava z ½ limetky
- čerstvý koriander
- mleté chilli podľa chuti
- mleté čierne korenie
- soľ
- na podávanie: ryža
- avokádo
- limetka
Postup prípravy
Kuracie prsia očistíme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Mäsko sprudka orestujeme na panvici na 1 PL oleja – nemusí byť prepečené, chceme ho len zatiahnuť. Kuracie prsia zatiaľ odložíme bokom a do panvice vlejeme zvyšný olej. Osmažíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme rascu, mleté chilli, prepláchnuté a scedené fazule, ingrediencie podlejeme vývarom a do panvice vrátime aj opečené mäsko.
Všetko spolu podusíme 15 minút a následne prilejeme smotanu, pridáme scedenú kukuricu a chilli dochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Mäsko vyberieme, pomocou dvoch vidličiek ho natrháme na menšie kúsky a vrátime ho späť. Chilli odstavíme z plameňa, dochutíme ho limetkovou šťavou, vmiešame doň nasekaný koriander a môžeme podávať. Chilli podávame s ryžou, koriandrom, avokádom nakrájaným na kocky a kúskom limetky.
Nutričné informácie
na 1 porciu, z receptu vyjdú 4 porcie
Kalórie: 312
Bielkoviny: 28 g
Sacharidy: 23 g
Tuky: 12 g