Hlavný chod

Špízy so zeleninou a kuracím mäskom

Náročnosť nízka
3 Porcie 40 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs
  • 150 g šampiňónov
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 žltá paprika
  • 1 červená cibuľa
  • 150 g cherry paradajok
  • Na marinádu: 40 ml olivového oleja
  • 20 g medu Šťava zo
  • ¼ citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme marinádu zmiešaním olivového oleja, medu, soli, mletého čierneho korenia, sušenej bazalky a pretlačeného cesnaku. Kuracie prsia nakrájame na kocky, šampiňóny na štvrtky, cuketu, papriku a cibuľu na menšie kúsky. Mäso so zeleninou preložíme do väčšej misy, prilejeme marinádu, všetko dôkladne premiešame a necháme marinovať v chladničke aspoň pár hodín. Následne kúsky mäsa a zeleniny striedavo napichávame na špíz a pečieme na grile alebo v rúre na funkcii gril (2

minút pri teplote 190°C). Špízy podávame ešte teplé, napríklad so šalátom alebo chlebom.

Nutričné informácie

na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3

Kalórie: 288
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 3 g
Tuky: 17 g

Aktuálny leták Budúci leták