Dezerty

Nepečená čokoládová saláma

Náročnosť nízka
20 Porcie 30 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 300 g keksíkového mixu
  • 170 g masla
  • 60 g kakaa
  • 30 ml mlieka
  • 1 PL perníkového korenia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • práškový cukor na obaľovanie

Postup prípravy

Keksíky nasekáme na drobné kúsky. V miske zmiešame roztopené maslo, kakao, cukor, korenie a horúce mlieko. Zmes ešte teplú vylejeme na keksíkovú zmes. Ručne zmes postláčame tak, aby sa vytvorila hmota, ktorá drží pokope. Necháme cca 3

minút zachladiť. Z hmoty vytvarujeme 2 valčeky, ktoré zabalíme na tesno do alobalu. Uložíme do chladničky a necháme cez noc zachladiť. Alobal odstránime a salámy obalíme v práškovom cukre. Skladujeme v chlade.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjde cca 30 ks.

Kalórie: 108
Bielkoviny: 1 g
Sacharidy: 8,5 g
Tuky: 7,5 g

Aktuálny leták Budúci leták