Hlavný chod

Kuracie prsia v hubovej omáčke

Náročnosť nízka
2 Porcie 20 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • 2 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 250 g mix húb (šampiňóny, hliva..)
  • 2 PL hladkej múky
  • 150 ml vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup prípravy

Kuracie prsia si prerežeme priečne, aby sme mali tenké rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji do zlata. Odložíme bokom. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozpučený a nakrájaný cesnak a minútu restujeme. Pridáme na malé kusy nakrájané huby, soľ, čierne korenie a opečieme. Zasypeme múkou a minútu pražíme, kým sa nestratí celá múka. Podlejeme vývarom, smotanou a miešame, pokiaľ nevznikne hustejšia omáčka. Do omáčky vložíme mäso a varíme ešte cca 1

minút. Podávame s kašou, chlebíkom alebo obľúbenou cestovinou.

Nutričné informácie

Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 2 porcie.

Kalórie: 589
Bielkoviny: 41 gű
Sacharidy: 19 g
Tuky: 38 g

Aktuálny leták Budúci leták