Dezerty

Tekvicový cheesecake

Náročnosť nízka
12 Porcie 120 Minút
Postup prípravy

Suroviny

  • Korpus: 150 g špaldová múka
  • 40 g kokosový cukor
  • 90 g maslo izbovej teploty
  • 1 žĺtok
  • 1/2 kl škorica štipka
  • soli
  • Plnka: 250 g mascarpone
  • 125 g jemný tvaroh
  • 250 g tekvicové pyré
  • 1 PL práškový cukor
  • 3 vajcia
  • 180 ml smotana na šlahanie

Postup prípravy

Suroviny na korpus zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíte plnku. V miske vyšľahajte mascarpone spolu so šlahačkou a cukrom. Pridajte tekvicové pyré a vajcia. Tekvicové pyré si pripravíte uvarením hokkaido tekvice, ktorú zbavíte vody a rozmixujete ponorným mixérom. Cesto na korpus vložte do pripravenej tortovej formy s rozmerom 23 cm, vystlanej papierom na pečenie a rozložte ho po celej ploche. Poprepichujte vidličkou a dajte piecť na 1

minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Formu vyberte, nalejte pripravenú plnku a dajte piecť na 1 hodinu, teplotu však stiahnite na 150 stupňov. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť a pred podávaním naneste na vrch vyšlahanú smotanu na šlahanie.

Nutričné informácie

Na 1 kúsok, cheesecake rozkrájame na 12 častí

kalórie: 3465 kcal (288 kcal)
bielkoviny: 79 g (6,6 g)
sacharidy: 195 g (16 g)
tuky: 264 g (22 g)

Aktuálny leták Budúci leták